Tuttu tilanne meille kaikille vaikkapa oman painonhallinnan kanssa tuskaillessa. Meillä on tietoa, taitoa ja itsekuria – kaikki tarvittavat työkalut oman ”ihannepainoni” saavuttamiseksi. Miksi kuitenkin raahaamme pelastusrengasta vyötäröllämme?
Kyse on meidän tunteistamme. Vaikka meillä olisi kuinka paljon tietoa ja taitoa, pelkkä itsekuri ei riitä niiden kaveriksi. Kesähelteellä herkullinen suklaajäätelö vie voiton jääkaapissa odottavista salaattiaineksista.
Tulokset ovat aina peräisin tekemisestä. Tekemisen laatu riippuu omista voimavaroistamme, siitä mitä tiedämme ja mitä osaamme. Sen, miten paljon omista voimavaroistamme voimme oikeasti hyödyntää, määrittelee tunne. Innostavaan tehtävään käytetään aikaa ja nähdään vaivaa. Inhottavia asioita vältellään. Jos fiilis laihduttamisesta on yhtä innostavaa kuin ajatus hammaslääkärissä käynnistä – todennäköisesti se ei juurikaan innosta. Silloin emme saa haluamiamme tuloksia.
Tunteet syntyvät ajatuksistamme ja uskomuksistamme. Jos laihduttaminen on ajatuksena mukava, siinä todennäköisesti onnistuu. Ihan sama pätee paitsi laihduttamisessa myös vaurastumisessa. Tiedämme, että rahaa pitäisi laittaa sivuun tulevaisuuden tarpeita varten, mutta shoppailu on niin mukavaa. Avain tulosten muuttamiseksi, onkin oman päämme uudelleen ohjelmointi. Vaurastuminen on saatava tuntumaan tärkeältä, tarpeelliselta ja mielenkiintoiselta. Kumpi sinusta kuulostaa paremmalta: ”Elän köyhäillen, jotta saisin rahaa sivuun” vai ”Laitan rahaa sivuun, jotta voisin tulevaisuudessa toteuttaa unelmani”? Kun saat ajatuksesi muutettua, muuttuu myös tunne. Tekeminen alkaa tuntua hyvältä. Silloin on helpompi nähdä tulevaisuuden tavoitteiden eteen vaivaa.
Mieti omia tavoitteitasi ja sitä, että tuleeko niistä hyvä vai huono fiilis. Jos tulee huono fiilis, olisiko nyt aika vaihtaa tavoitetta? Sillä, mitä asioita kohtaan tunnet, voi olla suurempi merkitys kuin luuletkaan.